Pages

Translate

What do you seek?

Tuesday, January 11, 2011

... but, I still haven't found what I'm looking for!

I have been quiet lately... hmmm... the reason is that I have been busy thinking and thinking and exploring new places and ways of living and being attentive to the new possibilities I might see for myself in those scenarios. Sorry that I can't make it much more clear... but, what I can tell is that I have been searching for my new role. Something like "where to go and what to do when I get up in the morning"... But, a new one! Being straightforward, I'd say I need a change! A life change! I'm ready for a new cycle! :-)

It has been 22 years working in the food industry. More specifically with flavorings for food. Lovely 22 years! A big part of the person I became is a consequence of kilos and kilos of hard candy making, hundreds of sessions of soft drink and potato chips evaluation, years in the factory, fine tuning processes and miles and miles and miles travelled visiting food processors, aka "customers"!

People who know me understand my passion for food. And the wonder of the food industry is its diversity! There are so many fields you can walk through and feel if you fit in one: dairy, meat, confections, beverages, dried mix products etc etc etc Or ingredients for the industry: starches, spices, oils, proteins, sugar... flavorings etc etc etc! Or you can venture through indirect activities such as sensory analysis, application and business development, quality control, sales etc etc etc... Or even closer to the kitchen, you can be a cook or a cuisine chef serving the food industry with your gourmet talents as an advisor, application recipes developer, a critic etc etc Or open your own restaurant or even get to host your own tv show! :-D

The possibilities seem to be infinite...!!! And being a food lover with a technological background, allows you to understand and appreciate most of them. Even though, usually 'life' choses the path before you, after a while, you might be given the chance to re-write the role you play. It only costs you the courage to do so!
It is a lot of fun, this thing of learning and questioning and exploring, but it can be also very stressful. This is the moment you are checking out options and possibilities in order to make your life better, but the whirlpool in your head and the uncertainty about future can easily spoil the fun! Stepping out of the infamous "comfort zone" is never easy, but, the thrill it brings along feels so good! Well, at least, I think it is worth it the trouble! I enjoy the thrill!!

What is the right way to do it?! Ai, I don't think there is such thing... but, my call is to be prepared to make choices and, more importantly, to let things go, those that don't serve you anymore. Easy? I know it's not. But, if you follow your heart with confidence, it can be!

I'm not here saying that everyone should stand up and quit their jobs or break up with their boy/girlfriends just for the sake of pursuing something new. But, only if one feels it right in her/his heart! That's what I'm doing. :-)


Não tenho escrito muito ultimamente... huuummm... e o motivo é que tenho andado pensando e pensando e explorando novos lugares e estilos de vida e observando com atenção as possibilidades de uma nova vida. É difícil de explicar... mas, venho pensando em encontrar uma nova rotina pra minha vida. Essa coisa de saber aonde ir e o que fazer todos dias, ao sair da cama... Mas, diferente! Pra ser mais direta, diria que eu preciso de uma mudança! Uma mudança de vida! Que venha um novo ciclo! :-)

Há 22 anos, venho trabalhando na indústria de alimentos. Mais especificamente, com aromas pra alimentos. Adoráveis 22 anos! Uma grande parte da pessoa que me tornei é consequência de quilos e quilos de balas feitas em laboratório, centenas de sessões de degustação de refrigerante e batata chips, anos passados na produção, ajustando processos e kilômetros e mais kilômetros viajados visitando fabricantes de alimentos, também conhecidos como "clientes"!

Quem me conhece sabe da minha paixão por comida. E a maravilha da indústria de alimentos é a sua diversidade! Há tantos campos pra você experimentar e ver se se identifica com algum, como por exemplo a indústria de produtos lácteos, produtos de carne, confeitaria, bebidas, sopas etc etc etc Ou ingredientes para a indústria: amidos, especiarias, óleos, proteínas, açúcar... aromatizantes etc etc etc! Ou você pode ainda se aventurar por atividades indiretas como análise sensorial, aplicação e desenvolvimento de novos negócios, controle de qualidade, vendas etc etc etc... Ou mais perto da cozinha, você pode se tornar um cozinheiro ou chef , trabalhando na indústria de alimentos como consultor, como gerente de cozinha experimental, como crítico etc etc Ou abrir seu próprio restaurante ou ainda apresentar seu próprio programa de tv! :-D

As possibilidades parecem ilimitadas...!!! E sendo um apaixonado por gastronomia e com conhecimento tecnológico, te permite entender e apreciar a maioria delas. Ainda que, quase sempre, 'a vida' escolha o nosso caminho a trilhar, depois de um certo tempo, você pode ter a chance de mudar. E ter coragem pra tanto, depende somente de você!

Essa coisa de re-aprender e questionar and explorar é muito gostoso, mas também pode ser muito estressante, pois, esse é o momento em que você está avaliando opções e possibilidades de mudar sua vida pra melhor, mas o turbilhão dentro da cabeça e a incerteza sobre o futuro podem facilmente acabar com a graça! Se aventurar fora da bendita "zona de conforto" não é fácil, mas, o friozinho na espinha que vem junto é muito bom! Bem, pelo menos, eu acho que vale a pena tentar! Eu gosto do friozinho na espinha!!

Qual a melhor maneira de encarar uma mudança?! Ai, não acredito que haja melhor maneira... mas, o que eu faço é estar preparada pra fazer escolhas e, ainda mais importante, desapegar-me de tudo que não me serve mais. Fácil? Bem sei que não. Mas, se você seguir seu coração com confiança, ajuda!

Não estou aqui tentando incitar ninguém a levantar e ir pedir as contas ou acabar com o namoro só pelo gostinho de tentar algo novo. Só se tiver certeza que é isso que o coração está pedindo! É exatamente isso que eu estou fazendo. :-)

2 comments:

  1. That´s what I´ve been telling you for so may years now, when you taste the new air and feel butterflies inside your stomach, you become addicted to that feeling, every now and then you´re going to repeat over and over again, probably in different ways, at some point is gonna be new colours in the wall, new furnitures, new clothes, new hairstyle, always changing and looking for something new.
    Enjoy your time, there´s no many people brave enough like us to determine their own way like we do, so keep us posted and cary on !!xx

    ReplyDelete
  2. By the way:
    "For what it's worth, it's never to late,
    I hope you feel things you never felt before.
    I hope you live a life you're proud of.

    If you find that you're not,
    ...
    I hope you have the strength to start all over again."

    ReplyDelete

Popular Posts